Navigatie

Je houdt ervan, brengt er wekelijks het liefst uren door, of je vindt het er stinken en gaat die vieze rommel echt niet kopen. Ik heb het natuurlijk over de kringloopwinkel! Ook als je het niets vindt, lees dan even mee, want vooral Instagram is een leuke inspiratiebron voor kringloopvondsten. 

Happy feeling

Ik ben er dus zo eentje uit die eerste categorie, breng het liefst uren door in kringloopwinkels. Als ik er alleen al aan denk geeft het me een happy feeling! Als ik naar de kringloop ga ben ik nooit op zoek naar iets, maar hoop gewoon tegen leuke koopjes aan te lopen. En dat lukt eigenlijk altijd. Ze zeggen weleens tegen mij: "Jij ziet dat wel hoor", en dat is denk ik ook wel zo. Je moet door de 'rommel' heen kunnen kijken om te zien wat geschikte spullen voor jou zijn. Hoewel dat natuurlijk voor iedereen anders is, is er voor een ieder wel iets te vinden. Maaaaar, ik kan me ook voorstellen dat het kan lijken alsof er alleen maar rommel staat. 

Wanneer ik echt op zoek ben naar iets, vind ik meestal niets. Wanneer ik denk gewoon even te gaan kijken als 'uitje', kan het zomaar zijn dat ik de leukste dingen vind. Dat is denk ik precies hoe kringloopshoppen (voor mij, misschien voor jou ook?) werkt; lekker de tijd nemen, het als ontspanning zien. Alles wat je aandacht trekt met aandacht bekijken, het in je hand houden, visualiseren waar het mooi zou staan en soms gewoon op je gevoel afgaan en het meenemen. Want ja, de prijsjes bij een kringloopwinkel zijn vaak erg aantrekkelijk, dus daarvoor hoef je het niet te laten. 

#foldingcrates

En ja, nu komen we ergens, want zo was ik vorige week bij de kringloop, zag ik ergens onderop een stelling een geel kratje staan. Zo'n echt, ouderwets, lichtgeel, opvouwbaar, boodschappenkratje mét hengsel. En wie heeft ze op Insta nog niet voorbij zien komen, de #foldingcrates? Klapkratjes in prachtige kleuren, ideaal als opberger of stylingartikelen. Prachtig vind ik ze, maar goed, je kan niet alles hebben.

 

Als dan de kans zich voordoet om een goedkope versie hiervan te creëren, dan zeg ik daar geen nee tegen. Dus, even voelen, kijken, bedenken wat er mee te doen en.. ja, meenemen! Ik draai me om en wat ziet mijn oog? Op de grond, volgestouwd met van alles en nog wat, nog een krat! Nu een groot model, knalgroen van kleur, past niet op de kinderkamers, maar daar verzin ik nog wel iets op. 

Ik ging helemaal enthousiast met twee kratten naar huis. Ze hebben een paar dagen staan kijken in de woonkamer, tot daar het lumineuze idee ontstond om ze te schilderen. Gewoon met restjes muurverf, zoals ik dat eerder ook al bij een kratje voor Mats had gedaan. *Hé, was dan toch ik misschien de influencer op dit gebied?😝* In twee lagen was de saus dekkend opgebracht en kon ik weer los gaan met restylen van Mats' kamer én de speelhoek.


 

 

 

Eindeloos veel opties

Het roze kratje staat dus inmiddels te shinen in de speelhoek in de woonkamer, want een roze kratje op een jongenskamer vond ik net iets te girly. Er zitten nu verkleedkleren in, maar ik heb ook al gezien dat mijn eigen leesbladen perfect passen. Het groene krat staat op Mats' kamer en doet dienst als opberger voor de vele boeken die er altijd rondslingeren. Het staat mooi en is ook nog eens erg praktisch. En ben ik er klaar mee? Dan schuif ik ze in de speelgoedkast, genoeg speelgoed wat deze kratten kan vullen. 

Dus, als je dat nooit doet, neem gewoon eens een kijkje bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt en probeer zonder plan naar binnen te stappen. Wie weet lukt het je om zelfs zonder nog iets te hoeven doen aan het item, voor een klein prijsje, een hele nieuwe look te creëren in de kinderkamer of speelhoek. Daarbij komt ook nog eens dat je vaak hele goede doelen steunt door het kopen bij dit soort winkels. Win-win-situatie dus. Laat je het even weten als je iets leuks gescoord hebt? 

Laat een berichtje achter op een van onze accounts : )

@me_myboys_and_irene
@bricksonthewall

 

© 2018 - 2019 Bricks on the wall | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel